DTL

DTL is de afkorting van Direct Toegankelijke Logopedie, dit betekent zonder verwijzing naar de logopedist toe kunnen gaan.

Meer weten?
Voor informatie over logopedische stoornissen en directe
toegankelijkheid: www.directnaardelogopedist.nl Overgenomen van de “Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie”.

Helaas gaan nog niet alle zorgverzekeringen akkoord met de DTL, het is daarom van belang dat u nagaat of uw zorgverzekering DTL vergoedt, anders is het van belang om alsnog een verwijzing bij de verwijzer te halen.
Per 1 augustus 2011 kunt u zelf direct een afspraak maken met een logopedist.
Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist is niet meer nodig.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit besloten om de toegang tot de logopedie makkelijk te maken. Dit besluit heet Directe Toegankelijkheid Logopedie.

Komt u voor het eerst bij de logopedist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een DTL-screening plaats Dit is een vooronderzoek om te kijken of u aan het juiste adres bent. Heeft u klacht wel te maken met een logopedisch probleem!

Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden. Natuurlijk van de klacht zelf, maar mogelijk heeft u ook andere klachten of ziektebeelden die van invloed kunnen zijn op logopedie.

Zijn er twijfels, dan geeft de logopedist u het advies om eerst naar de huisarts te gaan.